Marja Jochemus (Haarlem, 1954) komt uit een Haarlemse ondernemersfamilie. Met haar gezin woonde ze ruim 6 jaar net buiten Parijs. En daar, in de Franse horecagelegenheden, leerde ze de kunst van het gastvrouwschap kennen. Eenmaal terug in Nederland ging ze aan de slag. Zo werkte ze bij een groot Amsterdams reclamebureau, eerst als officemanager, later als hr-manager en uiteindelijk als lid van het managementteam.

In 2009 begon ze een B&B in haar eigen huis in Haarlem. Ze ontving er gasten uit de hele wereld en kreeg prima recensies. In die periode ontdekte ze haar liefde voor het gastvrouw-zijn. Dat kwam haar uitstekend van pas toen ze in 2010 met een compagnon lunchroom Juffrouw Zonder Zorgen in Haarlem overnam.

De naam werd veranderd in Hofje Zonder Zorgen en het werd een succes. Maar begin 2020 ging Hofje Zonder Zorgen over in andere handen, want Marja vond het tijd voor iets nieuws!

Met haar onderneming MA~DAM wil ze horecagelegenheden en ondernemingen adviseren over gastvrijheid en kwaliteit. “Want het is een kunst om mensen het ‘welkom-gevoel’ te geven”, aldus hospitality manager Marja.

Vrijblijvend contact opnemen?